Βότανα και αγριολούλουδα της Κέρκυρας

baxter_poster

Η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας παρουσιάζει μέρος της Συλλογής έργων με θέμα τα βότανα και τα αγριολούλουδα της Κέρκυρας της Felicity Baxter (1913-1999), στον χώρο περιοδικών εκθέσεων «Αίθουσα Τέχνης», από 25 Απριλίου έως 15 Μαΐου.

Η Συλλογή αυτή δημιουργήθηκε κατά την δωδεκάχρονη διαμονή της Felicity Baxter στην Κέρκυρα, πιθανόν από το 1963. Αποτελεί τον καρπό μια μεγάλης προσπάθειας με στόχο την καταγραφή, έρευνα και μελέτη της κερκυραϊκής χλωρίδας. Λάτρης της Κέρκυρας, η χαρισματική ερευνήτρια και καλλιτέχνης εργάστηκε τόσο για την επιστημονική τεκμηρίωση όσο και για την καλλιτεχνική παρουσίαση του μοναδικού φυσικού πλούτου του νησιού. Η Συλλογή «Flora of Corfu» γρήγορα έλαβε στη Βρετανία την αναγνώριση που της άξιζε και η δημιουργός βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο της Βασιλικής Βοτανικής Εταιρίας της Βρετανίας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσε το Βρετανικό Μουσείο να εντάξει έργα της στις Συλλογές του. Επίσης η Συλλογή παρουσιάστηκε, ως σύνολο 100 πινάκων με έργα υδατογραφίας , σχέδια, χάρτες και επεξηγηματικά κείμενα στο Λονδίνο και στην Τεχεράνη. Το 1973 η καλλιτέχνης προέβη στη γενναιόδωρη προσφορά της προς τον Δήμο Κέρκυρας ώστε η Συλλογή να παραμείνει στον τόπο για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Αυτή την Άνοιξη, η Πινακοθήκη εγκαινιάζει Έκθεση μέρους της Συλλογής Baxter, ως αφετηρία επαναπροσέγγισης και γνωριμίας του κοινού με το θαυμάσιο αυτό σύνολο έργων και ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στην σημαντική δημιουργό.
«Αίθουσα Τέχνης» Παλαιά Ανάκτορα (Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου)
Είσοδος από τον «Κήπο του Λαού»
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 16:00 καθημερινά, εκτός Δευτέρας.
τηλ. 26610 48690

Leave Comment