Συναυλία του σπουδαίου συνθέτη & τρομπετίστα Μ. Stockhausen

stockhausen102_v-contentgross

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κέρκυρα τον καταξιωμένο Γερμανό συνθέτη και τρομπετίστα MARKUS STOCKHAUSEN, γιο του διεθνούς φήμης συνθέτη Karlheinz Stockhausen.
Ο Markus Stockhausen θα δώσει σειρά Σεμιναρίων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, από Δευτέρα 18.04 έως και Τρίτη 19.04.2016 με την επιμέλεια του καθηγητή Δήμου Δημητριάδη

Συναυλία
Το αποκορύφωμα της παραμονής του θα είναι η τελική συναυλία που θα γίνει την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 8.00μμ στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας.
Ο Markus Stockhausen θα εμφανιστεί ως σόλο εκτελεστής και θα διευθύνει τα σύνολα Τζαζ και αυτοσχεδιασμού του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο Markus Stockhausen
Γεννημένος το 1957 ο τρομπετίστας και συνθέτης Markus Stockhausen είναι γνωστός ως ένας ευέλικτος καλλιτέχνης που κινείται με άνεση μεταξύ πολλών ειδών μουσικής. Για 25 χρόνια εργάστηκε ως μουσικός με τον πατέρα του τον συνθέτη Karlheinz Stockhausen, ο οποίος έγραψε αρκετά έργα για αυτόν. Ως τρομπετίστας εμφανίζεται στη διεθνή σκηνή και ως συνθέτης έχει συνθέσει μεταξύ άλλων για τους 12 τσελίστες της Berlin Philharmonic και τις ορχήστρες: London Sinfonietta, Metropole Orkest, Swiss Jazz Orchestra, Camerata Bern, Hamburger Symphoniker, Norddeutsche Philharmonische Αddordeonorchester. Το 2005 του απονεμήθηκε το βραβείο
Τζαζ WDR-Jazz Prize για τον καλύτερο αυτοσχεδιαστή. Δίνει μαθήματα με θέμα την “Διαισθητική μουσική” (“Intuitive Music”) ενώ τα τελευταία 10 χρόνια παραδίδει σεμινάρια με τίτλο “Singing and Silence”. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αφορά την “Μεταμόρφωση μέσω του ήχου” (“Transformation Through Sound”)

Leave Comment